Meklēšana pēc izmēriem
Automobiļu riepas Seiberling

Riepa Seiberling

Seiberling Rubber Company bija amerikāņu riepu ražotājs motorizētiem transportlīdzekļiem. 1898. gadā Franks A Seiberlings (Frank A. Seiberling) iegādājas kādreizējo kartona rūpnīcu Akronā, Ohaio un nodibina Goodyear Tire & Rubber Company (kas nosaukta vulkanizētas gumijas izgudrotāja Čārlza Gudjēra (Charles Goodyear) vārdā). Viņš bija uzņēmuma prezidents 15 gadus, pēc tam 1921. gadā tas tika refinansēts un reorganizēts. Franks Seiberlings (Frank Seiberling) un viņa brālis Čārlzs atstāja amatus uzņēmumā un nodibināja gumijas ražošanas uzņēmumu, nosaucot to savā vārdā.

Seiberling Rubber Company tika nodibināta 1921. gadā Barbertonā, Ohaio. Tikai sešu gadu laikā Seiberling pakāpās no 330. vietas uz 7. vietu riepu nozarē. Otrā pasaules kara laikā Seiberling piegādāja riepas smagajai artilērijai. Tāpat Seiberling izgudroja riepu protektoru ar zāģa zobus atgādinošām gropēm un spraugām siltuma novadīšanai.

Seiberling Tire reklāma no 1940. gada līdz 1950. gadam padarīja slavenu zīmola saukli: "Nosaukums, ar kuru jūs varat uzticēties gumijai".

1960. gadu vidū Seiberling izlaida SuperWideSport sēriju ar slīpo siksnu riepu karkasu, kas paredzēta augošajam "muskuļotu auto" tirgum. Šīm riepām bija balts sāns no vienas puses un sarkana līnija no otras, kas padarīja tās atšķirīgas toreizējā riepu tirgū. Riepu pārdošanas rādītāji bija relatīvi labi, neskatoties uz konkurenci, proti, Goodyear Polyglas riepām, Firestone Wide-Oval riepām, Uniroyal Tiger Paw riepām un BF Goodrich Radial T/A riepām. Šie panākumi nepalika nepamanīti, un 1970. gadu sākumā trīs lielākie autoražotāji iekļāva Seiberling riepas to ražoto automobiļu oriģinālajā aprīkojumā.

Neskatoties uz uzņēmējdarbības panākumiem un sākotnējiem rezultātiem, Seiberling nespēja pielāgoties un izdzīvot, attīstoties tirgum. Proti, ārvalstu uzņēmumu ienākšanai, kas ātri ieviesa radiālās riepas.

Uzņēmumu pārpirka Firestone Tire and Rubber Company, pēc tam tas nonāca Bridgestone rokās, jo šis uzņēmuma pārņēma Firestone. Seiberling vairs netiek pārdotas Amerikas tirgū, taču zīmols joprojām tiek izplatīts atsevišķās valstīs. Firestone rūpnīcās ražotās riepas tiek ražotas atsevišķos izmēros, un tās ir paredzētas lietotājiem, kuri seko līdzi savam budžetam.

Vieglie automobiļi

Vasaras
LiveChat
Whatsapp Messenger